Biroju ēka Lucavsalā
Prezentāciju izstrādāja SIA "Vilks studija", www.vilks.com

Biroju ēkas interjera dizains: Lucavsalas biroju centrs aizsāk jaunu Lucavsalas attīstības fāzi, kas no pilnīgi neskartas niedrēm aizaugušas pļavas,  pārvēršas ar pēdējām tehnoloģijām aprīkotā biznesa vidē. Lasīt talāk>>

Laikam nebūs daudz ļaužu, kas bērnībā staigājot gar jūru nebūtu sapņojuši atrast dzintaru. Un klausījušies stāstus par tādiem dzintara gabaliem, kam vidū iekususi muša, kas saglabājusies no ļoti senas pagātnes. Biroju kompleksa interjers turpina Lucavsalas dabas tēmu, tā ienāk birojos jaunā kvalitātē - niedres gar salas krastiem drīz pazudīs, bet biroju stiklotajās virsmās tās iekausētas kā dekori, kā relikvijas no nesenās pagātnes. Dabas formu un krāsu akcenti rada labu mikroklimatu darbam un piedos stiklā un betonā veidotajai ēkai eleganci un oriģinalitāti, kas īpaši nepieciešams tagad, kad Rīgā būvējās tik daudz jaunu biroju ēku.
Dizaina apdares materiāli ieejas hallē un birojos izvēlēti tieši pēc šada principa.
Tā kā ir divas biroju ēkas, tad katrai ir cita krāsu tonalitāte nosacīti tas būtu pavasara un rudens noskaņas dabā. Interjera projekta koncepcija ēkai A veidota uz zaļajiem pavasara lapu un  zāles toņiem. Ēkai B kā akcenta krāsa tiek piedāvāta dzintaraini oranžīgā gamma, kas asociējas ar rudens sārtajām lapām.
Grīdai hallē izvēlēts melns granīts ar zaļa marmora joslām, kas asociējas ar mežu. Arī marmora nosaukums ir Rain Forest Green. Grīdas tonis apzināti ir piemeklēts tik tumšs, lai radītu solīduma un stabilitātes iespaidu. Tas attiecas uz visām grīdām, visos stāvos. Gan flīzes stāvu hallēs, gan paklājflīzes birojos ir tumšas ar zaļiem akcentiem. Jārada sajūta, ka cilvēks stāv stabili uz zemes, lai arī mājas sienas ir no stikla un reālā zeme ir vairāki desmitu metru zemāk.
Biroju sienas  ir gaišos, priecīgos pavasara lapu toņos, kas rada vajadzīgo kontrastu ar tumšajām grīdām un sasaucas ar grīdas paklājflīžu rakstu.
Durvis nofinierētas tumšā tonī Wenge ar gaišiem akcentiem, stiklotās daļas aplīmētas ar grafiskiem niedru zīmējumiem.
Gaismas objekti ir izvietoti katrā stāvā pretī liftam  - šaura stikla plāksne ar tajā iekausētām, apjomīgām niedrēm. Šis motīvs iet cauri visai ēkai pa vertikāli. Jebkurā stāvā apstājoties ir redzams tāds pats stikls ar niedrēm. Stāvu numuri izveidoti no reljefa stikla, kas imitē ūdens viļņošanos.
Šie gaismas objekti sasaucas ar galveno dekoru ieejas hallē, kas atrodas aiz recepcijas letes - izgaismotu stikla kompozīciju - liela mēroga šaurām lapām un pašu recepcijas letes priekšējo paneli, kas veidots no caurspīdīga stikla ar tajā iekausētām niedrēm.
Interjera dizains birojiem izstrādāts 2008. gada sākumā. Dizaina projekta autores - Ilze Tola un Sandra Knoha.

 
  

PLANS B

SIA "Plāns B"
Lielvārdes107-54
Rīga, LV-1084
Reģ.Nr.40003686542
Tālr. 371 26424651
e-pasts: ilze@plansb.lv
Top.LV  
cheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoescheap jordan shoessac longchamp pas chergucci outletsac longchamp pas chergucci outlet